Hledat
Poslední téma
Sferijská božstva
+4
Street_cz
Gran
Puppy
Croden
8 posters
Sferie :: OOC fóra :: Koš :: Nápady a přípomínky :: Všeobecné nápady
Strana 4 z 9
Strana 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Sferijská božstva
vyznávám boha.....Ramóna
chrám boha....Ramóna
bůh....Ramón
svatyně.....Ramóna
obřad....Ramóna
sekta...Ramóna
klan....Ramóna
atd.....Ramóna/Ramón
chrám boha....Ramóna
bůh....Ramón
svatyně.....Ramóna
obřad....Ramóna
sekta...Ramóna
klan....Ramóna
atd.....Ramóna/Ramón
Ale prd hotel.. město :) Linkin Park - Points of Authority (Live in Milton Keynes)Gran napsal:Ad Mitan: Nevím, Mitan se mi líbí víc než to s tím "l" ;) Hlavně "Milton", to z ní jak název hotelu =PGeorge napsal:
Rytíř Mitan? ..zní to dobře, ale spíš Milton Milten nebo tak nějak
EDIT: už mám jméno pro hráče... Keynes [Kejn/Kejns] :D
George- Počet příspěvků : 409
Věk : 31
Den registrace : 15. 10. 08
no treba na chramech pri vztupu bude psano " chrám boha..." atd.
trvám na tom aby hráč byla bohyně :), protoze tam je jen dáma zatím. a co by to tam bylo za rodinu nahoře, kdyby tam byly samí bohové a jen jedna bohyne mezi nimi :)
trvám na tom aby hráč byla bohyně :), protoze tam je jen dáma zatím. a co by to tam bylo za rodinu nahoře, kdyby tam byly samí bohové a jen jedna bohyne mezi nimi :)
Puppy- Počet příspěvků : 728
Věk : 35
Den registrace : 04. 10. 08
Zejtra dáme hlasování o navrhnutých jménech - takže příjmání nových jmen do zejtřejšího odpoledne.
Puppy napsal:no treba na chramech pri vztupu bude psano " chrám boha..." atd
Lol, promiň, ale takováhle hláška mi přijde hrozně směšná xD Teda chápu, že v NWN a tak je to holt všechno komplikovanější, ale když už musí být cedule, tak proč něco takového jako "chrám boha x"? Nevím, možná to přijde divné jenom mně ;)
Puppy napsal:trvám na tom aby hráč byla bohyně :), protoze tam je jen dáma zatím. a co by to tam bylo za rodinu nahoře, kdyby tam byly samí bohové a jen jedna bohyne mezi nimi :)
Myslím, že poměr muži:ženy je nedůležitý... navíc Tulák může být v podání elfů žena... a máš tam pak ta minoritní znamení, kde máš třeba Pannu ještě ;) Každopádně, pro Hráče by mi každopádně přišlo právě zajímavé, kdyby nebylo jasné, jakého je pohlaví =)
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
Jinak doporučuji řešit jména bohů postupně, jednotlivě. .)
Street_cz napsal:vyznávám boha.....Ramóna
chrám boha....Ramóna
bůh....Ramón
svatyně.....Ramóna
obřad....Ramóna
sekta...Ramóna
klan....Ramóna
atd.....Ramóna/Ramón
Ramón je hrozně divné... když už, tak Rámon, ale to navíc zní ještě egyptštěji .)
viz totoGran napsal:Street_cz napsal:vyznávám boha.....Ramóna
chrám boha....Ramóna
bůh....Ramón
svatyně.....Ramóna
obřad....Ramóna
sekta...Ramóna
klan....Ramóna
atd.....Ramóna/Ramón
Ramón je hrozně divné... když už, tak Rámon, ale to navíc zní ještě egyptštěji .)
Trpasličí bůh - Ramón/Rámos/Rámons/Ramons/Ramoné/Rámon/Ramóne/Rámone
-můžete si vybrat! :P
-nebo přidat další návrhy ohledne Ramoneho (Ramona)
Hlasování o jménech:
a) Stařec - 1) Herien / 2) Arius / 3) Haret
b) Tulák - 1) Othelo / 2) Rogu / 3) Damien / 4) Lomen / 5) Sailen / 6) Talran
c) Dáma - 1) Lea / 2) Tyria / 3) Regana / 4) Neisdarsis
d) Smrť - 1) Zirvan / 2) Beliar / 3) Mortis / 4) Shaares / 5) Zawal / 6) Medaklar
e) Rytíř - 1) Carvion / 2) Innos / 3) Gabriel / 4) Tyrael / 5) Duriel / 6) Mitan / 7) Milton / 8) Arian
f) Hráč - 1) Saphira / 2) Gambit / 3) Lérr / 4) Ries / 5) Malaph / 6) Riz
Hlasujte tímto stylem:
a) 1
b) 4, 5
... atp. -> pokud je vám to jedno napište př.: a) ?
multiodpovědi jsou povolené! -> vyhrává ta co bude mít nejvíc hlasů.
a) Stařec - 1) Herien / 2) Arius / 3) Haret
b) Tulák - 1) Othelo / 2) Rogu / 3) Damien / 4) Lomen / 5) Sailen / 6) Talran
c) Dáma - 1) Lea / 2) Tyria / 3) Regana / 4) Neisdarsis
d) Smrť - 1) Zirvan / 2) Beliar / 3) Mortis / 4) Shaares / 5) Zawal / 6) Medaklar
e) Rytíř - 1) Carvion / 2) Innos / 3) Gabriel / 4) Tyrael / 5) Duriel / 6) Mitan / 7) Milton / 8) Arian
f) Hráč - 1) Saphira / 2) Gambit / 3) Lérr / 4) Ries / 5) Malaph / 6) Riz
Hlasujte tímto stylem:
a) 1
b) 4, 5
... atp. -> pokud je vám to jedno napište př.: a) ?
multiodpovědi jsou povolené! -> vyhrává ta co bude mít nejvíc hlasů.
a - 1
b - 2
c - 2
d - 2
e - 2
f - 3
b - 2
c - 2
d - 2
e - 2
f - 3
George- Počet příspěvků : 409
Věk : 31
Den registrace : 15. 10. 08
Street_cz napsal:nemusím hlasovat, že ne? (když se mi něco nelíbí)
Přesně tak. Měl si navrhnout dokud byl čas to, co by se ti líbilo.
a) 1
b) 1,5
c) 1,3
d) 3
e) 8
f) 1,6
ale prijde mi to stejne ukvapene :), na bozstva myslim mame jeste ten nejaky čas, tak proč to tak hrotit a vzit hned ty jmena ktera nas napadla behem dvou dnů. bych tomu nechal klidne jeste dvacet dní, treba se jeste enco vymysli, nebo nekoho neco nepadne
b) 1,5
c) 1,3
d) 3
e) 8
f) 1,6
ale prijde mi to stejne ukvapene :), na bozstva myslim mame jeste ten nejaky čas, tak proč to tak hrotit a vzit hned ty jmena ktera nas napadla behem dvou dnů. bych tomu nechal klidne jeste dvacet dní, treba se jeste enco vymysli, nebo nekoho neco nepadne
Odmítám hlasovat takto dementním způsobem. .)
EDIT: Za prvé by se tomu měl dát čas, za druhé by se měl probírat každý bůh zvlášť a něco k tomu říct a za třetí by měla být z hlasování odstraněna všechna jména, která vysoce evokují jiné věci, jinak se bude o tvůrcích Sferie říkat, že jsou bez fantazie...
EDIT: Za prvé by se tomu měl dát čas, za druhé by se měl probírat každý bůh zvlášť a něco k tomu říct a za třetí by měla být z hlasování odstraněna všechna jména, která vysoce evokují jiné věci, jinak se bude o tvůrcích Sferie říkat, že jsou bez fantazie...
ok, tak znova.
Jako první, by jsme tedy měli probrat starce. Napište všichni (tedy ti, kdo se budou chtít zapojit) co si o něm myslíte, přip. jaké jméno by se k němu hodilo.
Zatím byli navrhnuty jména: Herien, Arius, Haret
Stařec
Bůh spravedlnosti, moudrosti, trestu i milosrdenství. Je Dobrý a soucitný. Na jeho straně je řád a jeho výsadou je lidskost. Na jednu stranu je to bůh všech moudrých, těch, kteří touží po vzdělání, na další straně ho vyznávají všichni ochránci a starající se - ale má i temnější stránku. Je to "nejlidštější bůh" - někteří s jeho vírou mají tendence vnímat lidi jako "nadrasu". Tohoto boha vyznává absolutní většina lidí (a jeho poslední aspekt způsobuje na Sferii žádaný rasismus).
Jako první, by jsme tedy měli probrat starce. Napište všichni (tedy ti, kdo se budou chtít zapojit) co si o něm myslíte, přip. jaké jméno by se k němu hodilo.
Zatím byli navrhnuty jména: Herien, Arius, Haret
Stařec
Bůh spravedlnosti, moudrosti, trestu i milosrdenství. Je Dobrý a soucitný. Na jeho straně je řád a jeho výsadou je lidskost. Na jednu stranu je to bůh všech moudrých, těch, kteří touží po vzdělání, na další straně ho vyznávají všichni ochránci a starající se - ale má i temnější stránku. Je to "nejlidštější bůh" - někteří s jeho vírou mají tendence vnímat lidi jako "nadrasu". Tohoto boha vyznává absolutní většina lidí (a jeho poslední aspekt způsobuje na Sferii žádaný rasismus).
Starce si umím představit hned několika způsoby - za prvé jako takového toho kouzelného dědečka, ale také jako toho chlápka s brokovnicí z Gran Torino (na tuhle myšlenku mě přivedl Croden): pusťte si alespoň trailer ;)
Z toho důvodu si myslím, že by neměl mít nějaké supr sladké, jemné či vyloženě dobrácké jméno, na druhou stranu, není to evil bůh... proto se mi líbí všechna tři navrhnutá jména (Herien, Arius, Haret), protože všechna mají tvrdá písmenka (R, T), ale zároveň jsou zjemněna (H, S). =)) Kvůli další věci ale pro mě osobně vypadává Arius, protože si myslím, že to jméno by mělo působit skutečně lidsky - a to "ius" na konci mi tady evokuje elfáky či jinou rasu, která je starší než lidé. A mezi Herien a Haret bych volil Haret, protože se mi prostě líbí víc ;) (a sám jsem to navrhl =P)
Každopádně, osobně asi budu upřednostňovat před ostatními kterýkoliv návrh, který začíná na "H", protože coby počáteční písmeno pro tohoto boha mi přijde ideální =)
Z toho důvodu si myslím, že by neměl mít nějaké supr sladké, jemné či vyloženě dobrácké jméno, na druhou stranu, není to evil bůh... proto se mi líbí všechna tři navrhnutá jména (Herien, Arius, Haret), protože všechna mají tvrdá písmenka (R, T), ale zároveň jsou zjemněna (H, S). =)) Kvůli další věci ale pro mě osobně vypadává Arius, protože si myslím, že to jméno by mělo působit skutečně lidsky - a to "ius" na konci mi tady evokuje elfáky či jinou rasu, která je starší než lidé. A mezi Herien a Haret bych volil Haret, protože se mi prostě líbí víc ;) (a sám jsem to navrhl =P)
Každopádně, osobně asi budu upřednostňovat před ostatními kterýkoliv návrh, který začíná na "H", protože coby počáteční písmeno pro tohoto boha mi přijde ideální =)
tak dejte Hareta a je to mě se taky dost zamlouvá to jméno.
PS:to jmeno Arius sem vymyslel kombinací jmen řeckých bohů a hrdinů
PS:to jmeno Arius sem vymyslel kombinací jmen řeckých bohů a hrdinů
Uradin- Počet příspěvků : 75
Den registrace : 03. 11. 08
Jen ať se vyjádří ještě další =) A třeba někoho ještě něco napadne. =)
no dobře Herien i Haret jsou dobré, ale to Haret mi příjde takové spíše více evilácký.
Je pravda, že to nezní jako True Good, ale vadí to? .) Spousta bohů dobra z lidské historie má jména, o kterých bys ve fantasy řekl, že jsou spíš evil. =) Dobrý bůh tedy podle mě nemusí mít nutně přiteplené jméno plné měkkých l, s, m a tak ;)
Každopádně, spíš by mě zajímalo, jestli jsou nějaké další návrhy. =)
Každopádně, spíš by mě zajímalo, jestli jsou nějaké další návrhy. =)
Na jména opravdu hlavu nemám, takže nic nenavrhnu:) ale u toho starce se mi líbí jméno Haret:)
Kapik- Počet příspěvků : 333
Den registrace : 06. 10. 08
Strana 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Sferie :: OOC fóra :: Koš :: Nápady a přípomínky :: Všeobecné nápady
Strana 4 z 9
Povolení tohoto fóra: