Hledat
Poslední téma
Sferijská božstva
+4
Street_cz
Gran
Puppy
Croden
8 posters
Sferie :: OOC fóra :: Koš :: Nápady a přípomínky :: Všeobecné nápady
Strana 6 z 9
Strana 6 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Sferijská božstva
1. A jsi pro Talran, nebo Tarlan? ;)
2. V tom nevidím problém ;) Někteří ho vidí jako vznešeného hraničáře, jiní jako homelesse, no problem ;)
3. Omlouvám se... .)
2. V tom nevidím problém ;) Někteří ho vidí jako vznešeného hraničáře, jiní jako homelesse, no problem ;)
3. Omlouvám se... .)
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
A co Talan?
To kapik: jasny už chápu, urcite chces aby pro elfi byl tulak zena, a s damou by tvorili lesbicky páreček :)
To kapik: jasny už chápu, urcite chces aby pro elfi byl tulak zena, a s damou by tvorili lesbicky páreček :)
Puppy- Počet příspěvků : 728
Věk : 35
Den registrace : 04. 10. 08
"Talan" se mi nelíbí, je to takové... chudé, nemastné neslané ;)
Co se týče lesbického párečku, to se mi docela líbí... xD ;P ;)
Gran napsal:"Talan" se mi nelíbí, je to takové... chudé, nemastné neslané ;)
no tak je to vyresene xD, pro lidi pár muz, zena, pro elfi pár žena, žena
- co Talvan?
nebo žeby Tristan
Puppy- Počet příspěvků : 728
Věk : 35
Den registrace : 04. 10. 08
Lol, skvělé řešení... a Sferie holt bude server 18+ ;P
Talvan? No, ať se vyjádří ostatní, mně se to "van" nelíbí ;)
Talvan? No, ať se vyjádří ostatní, mně se to "van" nelíbí ;)
Puppy napsal:Gran napsal:"Talan" se mi nelíbí, je to takové... chudé, nemastné neslané ;)
- co Talvan?
nebo žeby Tristan
a dáma Isolda viď:P
EDIT: já bych nechal elfí jméno Tael'ran a lidský Talran nebo Tarlan
Naposledy upravil Kapik dne Sun May 31, 2009 4:20 pm, celkově upraveno 1 krát
Kapik- Počet příspěvků : 333
Den registrace : 06. 10. 08
Oukej, promazán Off Topic. ;)
Jinak pokud někdo něco nenamítne, tak elfí primární bohyně (k elfímu a trpasličímu náboženství se dostanem) bude Tael'ran a jméno pro Tuláka bude Tarlan (a teologové budou vědět, že správně to má být "Talran", protože to etymologicky pochází právě ze slova "Tael'ran", ale lidová slovenost to přetvořila, protože je snažší číst "rl" než "lr" (a třeba Croden takhle plete názvy furt, tak vím, co říkám... xD ;))). =)
Jinak pokud někdo něco nenamítne, tak elfí primární bohyně (k elfímu a trpasličímu náboženství se dostanem) bude Tael'ran a jméno pro Tuláka bude Tarlan (a teologové budou vědět, že správně to má být "Talran", protože to etymologicky pochází právě ze slova "Tael'ran", ale lidová slovenost to přetvořila, protože je snažší číst "rl" než "lr" (a třeba Croden takhle plete názvy furt, tak vím, co říkám... xD ;))). =)
OMG, ty máš keců pro nic :D nebudeš náhodou spisovatelem?Gran napsal:Oukej, promazán Off Topic. ;)
George- Počet příspěvků : 409
Věk : 31
Den registrace : 15. 10. 08
Tobě to sice jako hráči přijde bezvýznamné, ale já třeba, i jako hráč, oceňuji, když je svět komplexní a věci v něm mají logiku... a co se týče odpovědi na Tvou otázku, tak snad ano =P ;)
Jako jestli chcete, můžu to celé napsat a vymyslet (s Crodenem) čistě despoticky a nebudete muset nic řešit ani číst. =) ;)
Gran napsal:Jako jestli chcete, můžu to celé napsat a vymyslet (s Crodenem) čistě despoticky a nebudete muset nic řešit ani číst. =) ;)
Mlčení budu považovat za souhlas... ale nebojte se, něco málo sem občas písnu. ;)
Gran napsal:Jako jestli chcete, můžu to celé napsat a vymyslet (s Crodenem) čistě despoticky a nebudete muset nic řešit ani číst. =) ;)
NE! (sice to stejně defacto vymýšlíš ty, ale je dobrý to sem napsat a minimálně nechat proudit diskuzi:P xD )
Já s tvým názorem (tj. že je dobrý to sem napsat a tak) souhlasím, ale nechtěl jsem vás zatěžovat... ale ok, píšeš ne, tak to tedy budu dělat tak jako doposud. ;)
Výběr Tulákova jména uzavřen
Výsledné jméno je tedy Tarlan (z elfího Tael'ran).
DÁMA
Paní oblohy a počasí. I do její domény spadají živly. Její doménou není nespoutanost, ale přímo změna, spontánnost, nepředpokládatelná nestálost. Tulákova vášeň je jasná jako světlo, vášeň Dámy je spalující jako oheň. Pod její rukou je hněv a silná ženskost, ale i síla a divokost jako takové. Stejně tak pod ní spadá žárlivost. Své divoké emoce nechává burácet skrze počasí - každá bouřka, každý blesk, každé tornádo, to vše je její práce. Má ale i klidnou stránku (viz. Matka v Dodatcích) - když převládne ta, může seslat jen lehký déšť, aby byla dobrá úroda, a tak se k ní kromě všech milenců a žárlivců modlí také prostí rolníci. Ženská krása je její výsadou - ona a Tulák jsou nejkrásnější bohové pantheonu. EDIT2: Navíc, Dáma je bohyně válečnice, která vládne sekerou i mečem - lecjaký zuřivý bojovník využívající v boji hněv se k ní modlí. Agresivita, to je také jedna z domén Dámy (ostatně projevy jejího vzteku jsou často velmi ničivé, viz. počasí). EDIT3: Často se dá shrnout jako "bohyně války a lásky", podobně jako mezopotámská bohyně Ištar. Ač ztělesňuje sílu, aspekt "mužné síly" je přisuzován jejímu otci, znamení Kováře.
Zatím navrhnutá jména: Lea, Tyria, Regana, Neisdarsis, Shirra, Minora, Lidia, Rona, Riena, Risah, Hiar, Hiera, Hastra, Darash, Rashat, Fatela, Falia, Fidia, Faris
Výsledné jméno je tedy Tarlan (z elfího Tael'ran).
DÁMA
Paní oblohy a počasí. I do její domény spadají živly. Její doménou není nespoutanost, ale přímo změna, spontánnost, nepředpokládatelná nestálost. Tulákova vášeň je jasná jako světlo, vášeň Dámy je spalující jako oheň. Pod její rukou je hněv a silná ženskost, ale i síla a divokost jako takové. Stejně tak pod ní spadá žárlivost. Své divoké emoce nechává burácet skrze počasí - každá bouřka, každý blesk, každé tornádo, to vše je její práce. Má ale i klidnou stránku (viz. Matka v Dodatcích) - když převládne ta, může seslat jen lehký déšť, aby byla dobrá úroda, a tak se k ní kromě všech milenců a žárlivců modlí také prostí rolníci. Ženská krása je její výsadou - ona a Tulák jsou nejkrásnější bohové pantheonu. EDIT2: Navíc, Dáma je bohyně válečnice, která vládne sekerou i mečem - lecjaký zuřivý bojovník využívající v boji hněv se k ní modlí. Agresivita, to je také jedna z domén Dámy (ostatně projevy jejího vzteku jsou často velmi ničivé, viz. počasí). EDIT3: Často se dá shrnout jako "bohyně války a lásky", podobně jako mezopotámská bohyně Ištar. Ač ztělesňuje sílu, aspekt "mužné síly" je přisuzován jejímu otci, znamení Kováře.
Zatím navrhnutá jména: Lea, Tyria, Regana, Neisdarsis, Shirra, Minora, Lidia, Rona, Riena, Risah, Hiar, Hiera, Hastra, Darash, Rashat, Fatela, Falia, Fidia, Faris
Mě se líbí Regana...ale Shirra taky není špatná:)
souhlas s obojím ae u te shirry nezda se vam ze to zní jako indsky Shiva?
Uradin- Počet příspěvků : 75
Den registrace : 03. 11. 08
se jménem Shirra souhlasim. :D
DarkPiki- Počet příspěvků : 78
Věk : 30
Den registrace : 27. 05. 09
EDIT: Musel zmizet nějaký příspěvek, ve kterém se ukončuje hlasování o Dáme (Shirra) a začíná o Smrťovi.
Tak protože bylo návrhů víc než obvykle, uděláme takový "mezivýsledek" ;)
Zároveň si dovolím vyškrtnout "Shaar", protože je to příliš podobné jménu předchozího boha ("Shirra"). "Shaares" nechávám.
Jména, která jdou do "dalšího kola":
Aash, Heth, Maal, Shaares, Zirvan
Tak protože bylo návrhů víc než obvykle, uděláme takový "mezivýsledek" ;)
Zároveň si dovolím vyškrtnout "Shaar", protože je to příliš podobné jménu předchozího boha ("Shirra"). "Shaares" nechávám.
Jména, která jdou do "dalšího kola":
Aash, Heth, Maal, Shaares, Zirvan
Naposledy upravil Gran dne Tue Jul 21, 2009 9:32 am, celkově upraveno 1 krát
Merci...Gran napsal:Zároveň si dovolím vyškrtnout "Shaar", protože je to příliš podobné jménu předchozího boha ("Shirra"). "Shaares" nechávám.
A jak na to koukám, tak se mi začíná líbit i Aash :-) takže Aash a Shaares. Ale raději Shaares
Btw proč jsou ty jména zbytečně složitý? proč to je Shirra a není to Shira? nebo Aash?
George- Počet příspěvků : 409
Věk : 31
Den registrace : 15. 10. 08
Strana 6 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Sferie :: OOC fóra :: Koš :: Nápady a přípomínky :: Všeobecné nápady
Strana 6 z 9
Povolení tohoto fóra: