Hledat
Poslední téma
Rychlootazník
+24
WooDoo
Calvix
sircervic
Legition
Akruo
Pipi_CZ
Anatheres
Morgisek
Scully
Enesek
sandofime
Snakeman
Maxen
Wolf
Dron
Kapik
lukasaspire
Puppy
Srubak
Vertex
Nalk
Gran
Inulthor
Croden
28 posters
Strana 8 z 13
Strana 8 z 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Rychlootazník
jak je tu u kneze kdyz si vybere domenu magie? to totiz dostane nejaka primo kouzla, ktere muze sesilat jako magii a neni to bozska moc.
Puppy- Počet příspěvků : 728
Věk : 35
Den registrace : 04. 10. 08
Puppy napsal:jak je tu u kneze kdyz si vybere domenu magie? to totiz dostane nejaka primo kouzla, ktere muze sesilat jako magii a neni to bozska moc.
Zkus to před strážným.
1. Dají se přidělat klíče k nájemným bytům? /ve hře asi přímo ne, ale pomocí DM?
2. Lze zakoupit byt opravdu jen jednou? /po zakoupení správce stále měl v rozhovoru ten byt v nabídce.
3. Dá se nějak prodloužit nájem, nebo po měsíci, zase musím byt koupit /a přidělat zase klíče přes DM... atp.
EDIT..
4. není divné, že jde ukrást žezlo lásky?
5. když ukradnu interaktivní kapuci, majiteli zůstane na hlavě...
6. asi je sakra problém, že lze snadno ukrást i klíč od domu :P,
7. mění se nějak TO okrádaného? /myslím, že by mělo, ale zatím se to tak nejeví... podle mě by mohlo na něčem záviset... moudrost? level? aspoň něcoo :D
2. Lze zakoupit byt opravdu jen jednou? /po zakoupení správce stále měl v rozhovoru ten byt v nabídce.
3. Dá se nějak prodloužit nájem, nebo po měsíci, zase musím byt koupit /a přidělat zase klíče přes DM... atp.
EDIT..
7. mění se nějak TO okrádaného? /myslím, že by mělo, ale zatím se to tak nejeví... podle mě by mohlo na něčem záviset... moudrost? level? aspoň něcoo :D
Morgisek- Počet příspěvků : 65
Věk : 44
Den registrace : 21. 02. 10
Morgisek napsal:1. Dají se přidělat klíče k nájemným bytům? /ve hře asi přímo ne, ale pomocí DM?
EDIT..
1. Klíče k nájemným bytům normálně jsou. Pokud koupíš nájemný dům od oprátky měl bys ho normálně dostat.
2. Byla tam chyba, teď už by to nemělo jít.
3. Musí se znovu koupit. Přes DM by tu nemuselo nic být.
4. Koukám, že z nějakého důvodu tam bylo špatně zaškrtnutá vlastnost itemu. Bohužel u všech postav stále půjde ukradnout, nepůjde jen u od dneška nových dokud nějak si s tím okrádáním nepohraju.
5. Jo mno...
6. Proč by to byl problém?
7. Dunno
Croden napsal:1. Klíče k nájemným bytům normálně jsou. Pokud koupíš nájemný dům od oprátky měl bys ho normálně dostat.Morgisek napsal:1. Dají se přidělat klíče k nájemným bytům? /ve hře asi přímo ne, ale pomocí DM?
1. Ne, já myslela přidělat klíče. Jako když si víc lidí koupí jeden byt. ;)
6. Protože pak diskuze o možnosti "nechceš aby ti něco ukradli? Pořiď si perzistentní trezor a dej to tam" jsou zbytečné :D
Ale spíš jsem to tu psala jako takové upozornění. *pokrčí rameny* mám v okrádání minimum bodů, tak na zkoušku, jak to tu funguje a klíč jsem sebrala. Předpokládám, že by si ho majitel asi hlídal nejvíc a nějak si ho zaopatřil proti ukradení...
Zvlášť, když je na klíči i popis, který byt to je... Aby zloděj nemusel ani pátrat, co to našel :D
Popisek u předmětu "Knížka v ruce" praví, že může sloužit i zápisník, nepovedlo se mi přijít na to jak (ano mam i brk, u kterého to říká že je i s inkoustem) takže jde ta knížka nějak použít k in-game psaní knížek, nebo je to "lživý" popisek?
Snakeman- Počet příspěvků : 58
Věk : 39
Den registrace : 02. 11. 10
Morgisek napsal:Croden napsal:1. Klíče k nájemným bytům normálně jsou. Pokud koupíš nájemný dům od oprátky měl bys ho normálně dostat.Morgisek napsal:1. Dají se přidělat klíče k nájemným bytům? /ve hře asi přímo ne, ale pomocí DM?
1. Ne, já myslela přidělat klíče. Jako když si víc lidí koupí jeden byt. ;)
6. Protože pak diskuze o možnosti "nechceš aby ti něco ukradli? Pořiď si perzistentní trezor a dej to tam" jsou zbytečné :D
Ale spíš jsem to tu psala jako takové upozornění. *pokrčí rameny* mám v okrádání minimum bodů, tak na zkoušku, jak to tu funguje a klíč jsem sebrala. Předpokládám, že by si ho majitel asi hlídal nejvíc a nějak si ho zaopatřil proti ukradení...
Zvlášť, když je na klíči i popis, který byt to je... Aby zloděj nemusel ani pátrat, co to našel :D
1. To přes to DM musí být.
6. Jedná se teď o okrdaného PC nebo NPC?
Snakeman napsal:Popisek u předmětu "Knížka v ruce" praví, že může sloužit i zápisník, nepovedlo se mi přijít na to jak (ano mam i brk, u kterého to říká že je i s inkoustem) takže jde ta knížka nějak použít k in-game psaní knížek, nebo je to "lživý" popisek?
Popisek lže. Změním ho. Kníha v ruce je pouze RP doplněk.
K bodu 1 - díky, fajn, že to jde, tak pak pořešíme ve hře.
6. Klíč jsem vzala PC, zkoušeli jsme, jestli to jde. / Někde jinde se řeší ta možnost mít případně nějakou věc, která by byla "neukradnutelná", čímž by se to pak vyřešilo /
6. Klíč jsem vzala PC, zkoušeli jsme, jestli to jde. / Někde jinde se řeší ta možnost mít případně nějakou věc, která by byla "neukradnutelná", čímž by se to pak vyřešilo /
Měl bych dotaz ohledně magie:
1) pokud čaroděj zakouzlí, napíše se vždy něco do logu, jakože moje postava vnímá přítomnost magie?
2) pokud zakouzlí mnich/druid nenapíše se nic (kromě sesílá xxx kouzlo...) a moje postava tedy přítomnost magie nevnímá?
3) pokud čaroděj zakouzlí a čaroděj přesto opisuje efekt nějak IC (např. *není to kouzlo, bere křemeny a zapaluje ohniště*), mám to brát jako pokus to zamaskovat nebo je to přípustné RP?
Za vysvětlení dík předem.
1) pokud čaroděj zakouzlí, napíše se vždy něco do logu, jakože moje postava vnímá přítomnost magie?
2) pokud zakouzlí mnich/druid nenapíše se nic (kromě sesílá xxx kouzlo...) a moje postava tedy přítomnost magie nevnímá?
3) pokud čaroděj zakouzlí a čaroděj přesto opisuje efekt nějak IC (např. *není to kouzlo, bere křemeny a zapaluje ohniště*), mám to brát jako pokus to zamaskovat nebo je to přípustné RP?
Dron- Počet příspěvků : 132
Den registrace : 26. 08. 10
Dron napsal:Měl bych dotaz ohledně magie:
Vycházíš ze včerejší výpravy že?
Abych se přiznal, tak se mi to vůbec nelíbilo, tak jsem na to raději nereagoval, aby nedošlo k poškození jedné ze stran.
Napálený meč o louč.. a hned plamenka? No to jsem si řekl, tak to děte do háje, kde je to vaše RP?
Pipi_CZ- Počet příspěvků : 96
Den registrace : 02. 09. 09
1) vypíše se, že kolem je cítit magie
2) nevím - asi se nic nevypíše . BTW: Mnich nekouzlí
3) těžko říct... IMHO je jasně definované, jak rozeznáš mága od těch co sesílaj božskou mocí...takže ani ty křemeny a tak bych mu nežral (tedy ani sobě) - hraje se tu snad RP, jsou RP podmínky a jejich nedodržování je defakto obcházení pravidel
3) těžko říct... IMHO je jasně definované, jak rozeznáš mága od těch co sesílaj božskou mocí...takže ani ty křemeny a tak bych mu nežral (tedy ani sobě) - hraje se tu snad RP, jsou RP podmínky a jejich nedodržování je defakto obcházení pravidel
Nalk- Počet příspěvků : 218
Nalk napsal:1) vypíše se, že kolem je cítit magie
3) situaci ti osvětlím klidně po ICQ, věřím, že na to budeš mít podobnej názor
Takže to beru, jako že magie je magie a nejde efekt nijak okecat...
Takže, teoretická situace, když klerik někoho léčí ve hvězdičkách obvazy, bylinkami a podobnými rkavinami a systémově pak zahraje kouzlo, je to taky špatně?
Kapik- Počet příspěvků : 333
Den registrace : 06. 10. 08
Klerik hlavně nemá magii zakázanou, takže mu nehrozí "reakce světa" ;)
Kapik napsal:Takže, teoretická situace, když klerik někoho léčí ve hvězdičkách obvazy, bylinkami a podobnými rkavinami a systémově pak zahraje kouzlo, je to taky špatně?
U klerika je to něco jiného, každopádně bych se přikláněl k tomu, dát klerikovi v tomto RP určitou volnost. Tj. že to prostě nemůže být pořád tak "zázračné", že některé ty rány vyléčí i pomocí těch různých obvazů, bylinek a medikamentů - i tyto léčiva jsou IMHO pro něj darem toho určitého (jeho vlastního) boha a "moc" jimi někoho uzdravit je "zázrak", který je mu propůjčen k činění.
Akruo- Počet příspěvků : 14
Den registrace : 20. 07. 10
Nalk napsal:Klerik hlavně nemá magii zakázanou, takže mu nehrozí "reakce světa" ;)
Dobrá, tak to rozšíříme, třeba i hraničář, druid či bard, prostě jakkékoliv povolání s léčivými kouzly
Kapik napsal:Nalk napsal:Klerik hlavně nemá magii zakázanou, takže mu nehrozí "reakce světa" ;)
Dobrá, tak to rozšíříme, třeba i hraničář, druid či bard, prostě jakkékoliv povolání s léčivými kouzly
No bard asi ne?
Na Barda jsem se ptal - je to furt mág...takže tam by to bylo "pochodní dělat plamenku" ... kdežto u ostatních je to logicky jen rozšíření RP, kdy se nesnažíš nic obechcat
Lidi, vždyť je to jednoduché.
Když povolání, které užívá čaodějné magie, která je trestná (čaroděj, bard, zaklínač...), zakouzlí, ale hráč to okecává, že vlastně nezakouzlil, tak se snaží vyhnout negativní reakce světa (= obchází systém) a navíc jde proti IC informacím, protože jeho zakouzlení má i vedlejší efekty (smrad atd.), které on neprávem potlačuje, tj. to nesmí.
Ale když povolání, které užívá "zázraků", který jsou ok (kněz, druid, hraničář...), zakouzlí, ale hráč to okecává, že vlastně nezakouzlil, tak to nevadí, protože se ničemu nevyhýbá (a ani není čemu se vyhýbat, páč i kdyby klerik zakouzlil něco z 10. kruhu uprostřed náměstí, bude to všem šumák), tj. neobchází systém, a přitom ani nepopírá fungování své magie tím, že by odmítal ty vedlejší efekty, protože zázraky žádné vedlejší efekty nemají.
Paráda, tak já si prohlásím, že je to jednoduché, načež napíšu 2 souvětí, z nichž si každé nezadá s regulérním odstavcem. xD
Taaakže, ještě jednou:
Popírání čarování u čarodějné magie je obcházení systému za účelem vyhnutí se negativní reakce světa, tj. to se nesmí.
Popírání čarování u zázraků je ok, protože tak jako tak je to všem šumák.
Když povolání, které užívá čaodějné magie, která je trestná (čaroděj, bard, zaklínač...), zakouzlí, ale hráč to okecává, že vlastně nezakouzlil, tak se snaží vyhnout negativní reakce světa (= obchází systém) a navíc jde proti IC informacím, protože jeho zakouzlení má i vedlejší efekty (smrad atd.), které on neprávem potlačuje, tj. to nesmí.
Ale když povolání, které užívá "zázraků", který jsou ok (kněz, druid, hraničář...), zakouzlí, ale hráč to okecává, že vlastně nezakouzlil, tak to nevadí, protože se ničemu nevyhýbá (a ani není čemu se vyhýbat, páč i kdyby klerik zakouzlil něco z 10. kruhu uprostřed náměstí, bude to všem šumák), tj. neobchází systém, a přitom ani nepopírá fungování své magie tím, že by odmítal ty vedlejší efekty, protože zázraky žádné vedlejší efekty nemají.
Paráda, tak já si prohlásím, že je to jednoduché, načež napíšu 2 souvětí, z nichž si každé nezadá s regulérním odstavcem. xD
Taaakže, ještě jednou:
Popírání čarování u čarodějné magie je obcházení systému za účelem vyhnutí se negativní reakce světa, tj. to se nesmí.
Popírání čarování u zázraků je ok, protože tak jako tak je to všem šumák.
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
Konečně nějaké jednoznačné prohlášení, díky
Takže v klidu mohu dál dělat super obvazy díky!
Legition- Počet příspěvků : 185
Věk : 31
Den registrace : 28. 10. 10
Co přítelíčci? Jak je to s nima a jak se reaguje na ně? Považuje se vyvolání pantera nebo vrány u čaroděje/socky za kouzlo? A u hraničáře/druida? Takovej lítej vlk nebo medvěm může být lehce děsivý, stejně jako třeba imp nebo dráček. Co když se s těmahle potvorama budou hráči promenádovat v listově? Dá se to ukecat na to že tu potvoru našli? (bneru to tak že hraničář skutečně companiona našel, zatímco čaroděj si často ochočí bytost z jiné sféry)
Považuje se vyvolání řpítelíčka za magii? Nebo spíš, je v takovém případě cítit magie ve vzduchu, přesto že summon familiar je systémově schopnost, nioliv arkanické kouzlo?
Považuje se vyvolání řpítelíčka za magii? Nebo spíš, je v takovém případě cítit magie ve vzduchu, přesto že summon familiar je systémově schopnost, nioliv arkanické kouzlo?
sandofime- Počet příspěvků : 40
Den registrace : 02. 09. 10
sandofime napsal:Co přítelíčci? Jak je to s nima a jak se reaguje na ně? Považuje se vyvolání pantera nebo vrány u čaroděje/socky za kouzlo? A u hraničáře/druida? Takovej lítej vlk nebo medvěm může být lehce děsivý, stejně jako třeba imp nebo dráček. Co když se s těmahle potvorama budou hráči promenádovat v listově? Dá se to ukecat na to že tu potvoru našli? (bneru to tak že hraničář skutečně companiona našel, zatímco čaroděj si často ochočí bytost z jiné sféry)
Když vyvoláš Impa, Pixie, dráčka, nebo cokoliv takovýho (nedej bože psisko), tak ti ho sejmu okamžitě jak ho uvidím... aspoň bych se o to pokusil, protože tohle rozhodně neznamená nic dobrýho. Obzvlášť, když jsou čarodějové známí tím, že mají takové společníky.
U druida nebo hraničáře bych to tak nehrotil, je to vlastně jejich ochočené zvíře, ale pořád je tam riziko třeba u toho lítýho vlka (i normálního), že "zvlčí" a tak bych žádal abys ho propustil, odehnal nebo podobně. No a to ani nemluvím o mědvědovi.
A divočáka by ti tam každej chtěl sežrat, protože asi už ani nevědí, jak chutná. :D
Strana 8 z 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Strana 8 z 13
Povolení tohoto fóra: