Hledat
Poslední téma
Jména NPC
+7
Nalk
Enesek
Wolf
Street_cz
Puppy
Gran
Croden
11 posters
Strana 3 z 4
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Jména NPC
Tím myslím práci v toolsetu :) Co jiného...
Lor'Natse- Počet příspěvků : 18
Den registrace : 01. 05. 10
Enesek napsal:Já chci taky jedno PMko =P ... jinak souhlasím s Nalkem a Crodenem. Jména a propracovanost NPC bude luxus který jiný servery nemají a dají se z toho dělat super Q a jiné věci.
Jen pokud někdo vyvraždí celé město, tak jdou všechny propracované příběhy do záchoda. ;)
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
Já to nemyslela tak, že bych chtěla být wb :)) Až tak "namakaně" se fakt necítím. No nic, to je fuk...
Celé město snad ne =P a ti NPC budou 20lvl paladin a 10lvl bojovník součtem 30 lvl takže cajk :D :D :D *joke*Gran napsal:Jen pokud někdo vyvraždí celé město, tak jdou všechny propracované příběhy do záchoda. ;)Enesek napsal:Já chci taky jedno PMko =P ... jinak souhlasím s Nalkem a Crodenem. Jména a propracovanost NPC bude luxus který jiný servery nemají a dají se z toho dělat super Q a jiné věci.
Enesek- Počet příspěvků : 309
Den registrace : 22. 10. 08
nojo se koukni jak LorNatse drzi tu tuščičku ta mi tam prijde uplne dokonala :D cela hrrrrr čmárat do toolsetu, ale spis mam z toho takovy divny pocit jako kdyz chce sni nekomu vypichnout oko :D
Puppy- Počet příspěvků : 728
Věk : 35
Den registrace : 04. 10. 08
Gran napsal:Enesek napsal:Já chci taky jedno PMko =P ... jinak souhlasím s Nalkem a Crodenem. Jména a propracovanost NPC bude luxus který jiný servery nemají a dají se z toho dělat super Q a jiné věci.
Jen pokud někdo vyvraždí celé město, tak jdou všechny propracované příběhy do záchoda. ;)
nn pak vsechny propracovane pribehy pujdou na druhou stranu :)
Gran napsal:WB je pouze Croden.
lol tys to zabil
Lor'Natse napsal:Já to nemyslela tak, že bych chtěla být wb :)) Až tak "namakaně" se fakt necítím. No nic, to je fuk...
jasný. Práci ti rozhodně najdeme, vyždímáme z tebe co to pude, jak to jen pude xD. I v té "technické části" =P. Ale jak řikám, skripty už jsou hotové.
:D:D To zní jako plán! Ale furt ta práce nepujde v niveč (nebo jak to slovo je).
Puppy napsal:nojo se koukni jak LorNatse drzi tu tuščičku ta mi tam prijde uplne dokonala :D cela hrrrrr čmárat do toolsetu, ale spis mam z toho takovy divny pocit jako kdyz chce sni nekomu vypichnout oko :D
xD xD xD xD xD Tak to mě položilo =D
Croden napsal:.............. vyždímáme z tebe co to pude, jak to jen pude xD. I v té "technické části" =P........
Teď teda nevím chlapče nevím.. co si o tom mám myslet...
Wolf- Počet příspěvků : 212
Den registrace : 24. 08. 09
Wolf napsal:Croden napsal:.............. vyždímáme z tebe co to pude, jak to jen pude xD. I v té "technické části" =P........
Teď teda nevím chlapče nevím.. co si o tom mám myslet...
joke? ne? nic?
Teda kdybych měla přidat slovo do pranice, tak bych se docela ráda vyvarovala příponám ová a moderně znějícím jménům.
To ová sedí, pokud to označuje něco speciálního, takhle mi to přijde leda jak z těch zlatejch stránek.
Hlavně 80% postav hráčů nemá ová ve jméně a rozhodně mají pseudofantasy jména.
Co se jmen týče : http://www.behindthename.com/random/ s tímhel se dá slušně manipulovat a je to slušná inspirace na jména.
http://www.lowchensaustralia.com/names/medievalnames.htm další naprosto skvělá stránka...stačí si vybrat jaká jména chcete a už to plive.
Zkuste popřemýšlet i nad tímhle... vážně by mě asi do očí zářila nějaká Pidlovočková ...to už raději Kovářovu Kláru nebo Aiku od mlejnice.
To ová sedí, pokud to označuje něco speciálního, takhle mi to přijde leda jak z těch zlatejch stránek.
Hlavně 80% postav hráčů nemá ová ve jméně a rozhodně mají pseudofantasy jména.
Co se jmen týče : http://www.behindthename.com/random/ s tímhel se dá slušně manipulovat a je to slušná inspirace na jména.
http://www.lowchensaustralia.com/names/medievalnames.htm další naprosto skvělá stránka...stačí si vybrat jaká jména chcete a už to plive.
Zkuste popřemýšlet i nad tímhle... vážně by mě asi do očí zářila nějaká Pidlovočková ...to už raději Kovářovu Kláru nebo Aiku od mlejnice.
NiamCK- Počet příspěvků : 7
Den registrace : 10. 05. 10
Zajímavé stránky! To se bude hodit ...
Hmm takže reforma npc? Já říkal ze tady tomu budou vládnout zeny :D
xD xD ... Reforma přímo nemusí být ale další jména se hodí a to, na co odkázala Niam se určitě hodí. No a s tím ová necháme na Crodenovi. :)
I šlechtičny v české historii nemají ová , vezměme si třeba manželky Karla IV : Blanka z Valois, Anna Falcká, Anna Svídnická, Alžběta Pomořanská .. Tyhle jména a přízviska se mi líbí mnohem víc.
A jinak co do šlechtických rodů atp. Dobrá inspirace k nalezení zde : české šlechtické rody a pak tady : Cizí šlechtické rody na proklikání i cizí šlechtické rody. Rozhodně by se z toho daly tvořit měťanské zbohatlé rodiny atp.
Když jsme u toho, je někde seznam jaká jména pro jaké typy NPC se mají tvořit? A kdo tvoří komu historii atp?
A jinak co do šlechtických rodů atp. Dobrá inspirace k nalezení zde : české šlechtické rody a pak tady : Cizí šlechtické rody na proklikání i cizí šlechtické rody. Rozhodně by se z toho daly tvořit měťanské zbohatlé rodiny atp.
Když jsme u toho, je někde seznam jaká jména pro jaké typy NPC se mají tvořit? A kdo tvoří komu historii atp?
Gran napsal:Souhlas. =)
Seznam není. .)
A nedalo by se to nějak specifikovat? Dejme tomu 20 jmen vesničanek, 20 jmen vesničanů popřípadě v tom udělat i páry. NPC v obchodech - vypsat obchody atp. Osazení vyšší vrstvy, jaká je vrstva, jaké by mělo být jejich postavení. Jestli je někde rozepsána politická situace kde bych to našla?
Určitě by se to dalo všechno udělat. .) Situace není úplně rozepsaná, ale je lehce načrtnutá (ve skrytých fórech).
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
SKRYTÉ: Příběhy světa - Popis: NPC.
To je jediný co je tady na foru o NPCčkách. Zatím jsem dělal veškeré NPC pouze já a zatím dělám jen důležitá NPC (vetešník, kovář, kapitán...) a ty ostatní (vesničané, obyvatelé atp.) by už mohl začít dělat někdo jinej. Konkrétní počet NPC co tam má být sám nevím - v každém případě teď je jich málo =P.
To je jediný co je tady na foru o NPCčkách. Zatím jsem dělal veškeré NPC pouze já a zatím dělám jen důležitá NPC (vetešník, kovář, kapitán...) a ty ostatní (vesničané, obyvatelé atp.) by už mohl začít dělat někdo jinej. Konkrétní počet NPC co tam má být sám nevím - v každém případě teď je jich málo =P.
Věci netýkajících se jmen (různé vztahy atp.) mezi NPC do topicu v SKRYTÉ: Příběhy světa - Diskuze: NPC
S tím -ová je to trochu složitější :) A nakonec vlastně půjde jen o to, jestli Sférie má být fantasy světem "upjatým", tedy čistě, nejčistěji fantasy, nebo to má být fantasy svět s humorem... Podle prvního postu jsem tipovala spíše možnost druhou, ale kdo ví. Asi jsem se spletla :)
A ová je nějakým způsobem humorné vyjádření?
Se podívej na svůj nick nebo na můj...žádné ová. To se ve fantasy běžně nenosí moc často.
Jména jako taková by měla dotvářet humornost světa, ale nemůže to na nich být postaveno. Pokud mezi tím bude pár veselých jmen, hráče to pobaví, pokud taková budou všechna jména, vezme si to jako standart nebo oblibu tvůrce světa v ujetých jménech.
Ať si je nějaká lehká děva klidně Jolanka od lampy, když se jí tak říká.
Ať si je mlynářova žena klidně Prostořeká Magdalena...na takové postavičky to sedí.
Jedná se o prosté vesničany, ti příjmení nemívali nijak často, získávali přízviska dle práce, vlastností atp. Proto máme příjmení jako koktavý, malá, sýkorka, rybář atp. to bylo označení pro muže.. "Vškak víte..no jo Pepa...Pepa rybář...no a jeho stará..rybářova stará..." a z toho později vzniká ová. Ová pouze přiřazovalo ženu k jejímu muži, nic víc než majetkové pojítko. To je ta ševcova Alena.
U potulných bardů, vojáků, žoldáků, vyšší vrstvy, kupců a podobných lidí, kteří se kolikrát museli prezentovat se tedy předpokládá i určité rozvinutí jména. Přijde mi to logické.
Pak ať si je vetešník klidně Konrád Navalto nebo Držgršle
Voják či žoldák Goran Medvěd atp.
Přízviska nemající smysl jsou buď zkomoleniny nebo cizokrajná. Přijde-li nějaká Corona Cyra a vy se jí optáte co to má za blbý jméno, poví vám, že v jejich jazyce to znamená Královská koruna ... protože je vnučkou tamního krále.
Kapišto? :D
Se podívej na svůj nick nebo na můj...žádné ová. To se ve fantasy běžně nenosí moc často.
Jména jako taková by měla dotvářet humornost světa, ale nemůže to na nich být postaveno. Pokud mezi tím bude pár veselých jmen, hráče to pobaví, pokud taková budou všechna jména, vezme si to jako standart nebo oblibu tvůrce světa v ujetých jménech.
Ať si je nějaká lehká děva klidně Jolanka od lampy, když se jí tak říká.
Ať si je mlynářova žena klidně Prostořeká Magdalena...na takové postavičky to sedí.
Jedná se o prosté vesničany, ti příjmení nemívali nijak často, získávali přízviska dle práce, vlastností atp. Proto máme příjmení jako koktavý, malá, sýkorka, rybář atp. to bylo označení pro muže.. "Vškak víte..no jo Pepa...Pepa rybář...no a jeho stará..rybářova stará..." a z toho později vzniká ová. Ová pouze přiřazovalo ženu k jejímu muži, nic víc než majetkové pojítko. To je ta ševcova Alena.
U potulných bardů, vojáků, žoldáků, vyšší vrstvy, kupců a podobných lidí, kteří se kolikrát museli prezentovat se tedy předpokládá i určité rozvinutí jména. Přijde mi to logické.
Pak ať si je vetešník klidně Konrád Navalto nebo Držgršle
Voják či žoldák Goran Medvěd atp.
Přízviska nemající smysl jsou buď zkomoleniny nebo cizokrajná. Přijde-li nějaká Corona Cyra a vy se jí optáte co to má za blbý jméno, poví vám, že v jejich jazyce to znamená Královská koruna ... protože je vnučkou tamního krále.
Kapišto? :D
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 3 z 4
Povolení tohoto fóra: