Hledat
Poslední téma
Magičnost světa
4 posters
Strana 1 z 1
Magičnost světa
Zdravím, měl bych tu otázku ohledně "magičnosti" světa. Beru to tak, že veškeré úvahy jsou jen předběžné.
1) Jaké zbraně bude možno sehnat běžnou cestou (obchod, popř. craft)? (+1 až +milión)
2) Budou nějaké větší úpravy v kouzlech?
3) Jak moc budou dostupné mnišské věci? (rukavice, nějaké botky bo tak, případně viz. 1 magické kamy)
BTW: hlavně se ptám, že Gran tam někde mluvil o "gotickém středověku" atd. což mi evokuje spíš "fighterský" svět. ;)
1) Jaké zbraně bude možno sehnat běžnou cestou (obchod, popř. craft)? (+1 až +milión)
2) Budou nějaké větší úpravy v kouzlech?
3) Jak moc budou dostupné mnišské věci? (rukavice, nějaké botky bo tak, případně viz. 1 magické kamy)
BTW: hlavně se ptám, že Gran tam někde mluvil o "gotickém středověku" atd. což mi evokuje spíš "fighterský" svět. ;)
Nalk- Počet příspěvků : 218
Den registrace : 21. 02. 10
Re: Magičnost světa
1) Síla zbraní je dost podobná síle zbraní na eq. Takže víc jak +2 většinou ne.
2) Jsou tam nová runová kouzla. Jinak se kouzla moc neupravovaly ani nepříbývaly nová. (zatím)
3) Pudou sehnat.
EDIT By George.
2) Jsou tam nová runová kouzla. Jinak se kouzla moc neupravovaly ani nepříbývaly nová. (zatím)
3) Pudou sehnat.
EDIT By George.
Naposledy upravil Croden dne Thu Mar 04, 2010 9:10 pm, celkově upraveno 1 krát
Jak je to s Magií?
Využiju mého dříve založeného topicu...
Napadla mě otázka jak moc se obyvatelstvo vyzná v magii, případně jak si ve "veřejném mínění" stojí kněží a druidé?
Z toho co jsem přečetl bych řekl:
Podle všeho je víra u lidí podstatná a tak budou kněze a kněžská kouzla přijímat dobře, logicky na tom můžou být druidové podobně, ale také nemusí. A je otázka jak moc běžný člověk pozná rozdíl mezi čarodějem a knězem/druidem, protože pak by se čaroděj mohl vydávat za určitý druh kněze, který se soustředí třeba na likvidaci nemrtvých a tím vlastně ukecat ortel smrti.
Názor teamu?
Jak je to s magií?
V celé Cindii je magie vzácnou, ale všeobecně známou záležitostí, kterou se zabývají pouze řádně nadaní jedinci. Mágové jsou velice vážení a dokonce ve svých univerzitních městech (které jsou v celé Cindii všehovšudy asi jen dvě) bojují o samosprávu.
Zde v Listově ale na ně padla vina za mnohá úmrtí, proto jsou zde všichni čarodějové odsouzeni k trestu smrti. To jim ovšem nebrání v tom se v jeho okolí neustále pohybovat...
Napadla mě otázka jak moc se obyvatelstvo vyzná v magii, případně jak si ve "veřejném mínění" stojí kněží a druidé?
Z toho co jsem přečetl bych řekl:
Podle všeho je víra u lidí podstatná a tak budou kněze a kněžská kouzla přijímat dobře, logicky na tom můžou být druidové podobně, ale také nemusí. A je otázka jak moc běžný člověk pozná rozdíl mezi čarodějem a knězem/druidem, protože pak by se čaroděj mohl vydávat za určitý druh kněze, který se soustředí třeba na likvidaci nemrtvých a tím vlastně ukecat ortel smrti.
Názor teamu?
Odpověď postnuta do Základu. Zde cituji:
Běžný obyvatel, tj. někdo, kdo čarovat neumí, se v magii nevyzná téměř vůbec. Neví, na jakém principu funguje - a ví, že s magií je možné učinit cokoliv, i když i to má své limity v závislosti na schopnostech čaroděje. Všeobecná víra ale je, že i malý čaroděj dokáže velké věci. Víc toho prostý člověk neví - a magii pozná podle toho, že její projev je zpravidla nečekaný a neobvyklý, nějakým způsobem odporující známým přírodním zákonům.
Ještě jednu věc ale pozná - rozdíl mezi magií a zázrakem. Ti, kteří se o magii zajímají, by označili "zázrak" za jiný druh magie, za tzv. magii kněžskou či druidskou, protože funguje na podobných principech, rozdíl je ale v tzv. vedlejším úniku magenergie (dále jen "mana").
Pokud čaroděj použije magickou sílu, manu, k vytvoření kouzla, vyzáří ze sesilatele a z epicentra kouzla do okolí určité množství many, která okamžitě vyprchá a nemá žádný větší efekt - dá se ale poznat. V případě blízkého seslání kouzla vám mohou vstát vlasy na hlavě, naběhnout husí kůže, můžete cítit mravenčení v konečcích prstů - ale také cítíte jemný sirný zápach. V závislosti na povaze a schopnostech čaroděje jsou některé tyto věci více a některé méně znatelné, vždy ale aspoň jeden syndrom převažuje natolik, že je přítomnost magie poznatelná.
Pakliže ovšem podobnou věc způsobí kněz či druid (druid je jen přírodní odrůda kněze či jakási kombinace kněze a čaroděje), k ničemu takovému nedojde.
Kolují pověsti o tom, že budete-li dlouhodobě vystaveni působení zbytkové many z čarodějných kouzel, sami si brzo osvojíte používání magie, i kdybyste k ní nikdy předtím neměly vlohy.
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
Já děkuju za dobrej dotaz, tohle tam dost chybělo (resp. jsem na to zapomněl). ;)
Opět dotaz na rozdíl mágové vs zázrakovtvůrci
Kam se řadí bard? Systémově sesílá mystická kouzla stejně jako wizna a sorcka. Taky se bere všeobecně jako příbuzný k sorcce (viz. možnosti u RDD). Přesto mi příjde divné, aby ho někdo ukamenoval, protože čaruje. Osobně jsem navíc barda vždy vnímal spíše, jako kříženinu mezi kleriky a čaroději, protože může i léčit a má kouzla od obou a nějaká speciálně bardská ;)
Kam se řadí bard? Systémově sesílá mystická kouzla stejně jako wizna a sorcka. Taky se bere všeobecně jako příbuzný k sorcce (viz. možnosti u RDD). Přesto mi příjde divné, aby ho někdo ukamenoval, protože čaruje. Osobně jsem navíc barda vždy vnímal spíše, jako kříženinu mezi kleriky a čaroději, protože může i léčit a má kouzla od obou a nějaká speciálně bardská ;)
No bard vlastně kouzlí kouzla co odkoukal a naučil se je z vypozorování. Jenže, pořád jsou to kouzla ne?Nalk napsal:Opět dotaz na rozdíl mágové vs zázrakovtvůrci
Pipi_CZ- Počet příspěvků : 96
Den registrace : 02. 09. 09
To jsem si myslel, ale cítil jsem tam jistý rozpor. Fajne.
Info o Bardovi bylo před pár dny přidáno do IC sekce, kde se rozebírá magičnost.
Jde o to, že Bard umí kouzla díky své všestrannosti - prostě nakouknul i do _čarování_. Se zázraky to nesouvisí.
Jde o to, že Bard umí kouzla díky své všestrannosti - prostě nakouknul i do _čarování_. Se zázraky to nesouvisí.
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: