Hledat
Poslední téma
Jméno městečka
+5
Street_cz
Enesek
Puppy
Gran
Croden
9 posters
Strana 3 z 4
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Jméno městečka?
Re: Jméno městečka
Tak to tak udělej. =))
Dostáváme se do momentu, kdy je nám skoro jedno, od čeho je to odvozeno, hlavně ať to zní dobře a dá se to už konečně použít. =P
Dostáváme se do momentu, kdy je nám skoro jedno, od čeho je to odvozeno, hlavně ať to zní dobře a dá se to už konečně použít. =P
Gran- Počet příspěvků : 873
Den registrace : 19. 10. 08
kdyby to byla zlatonosná řeka tak by nesměla být tak velká.. co třeba jednodušše Poříčí?
Když těch je v čechách fakt hromada. .)
Chtělo by to počeštělej název, ale ne zase vyloženě českej. =)
A ono bychom se kdyžtak obešli i bez počeštělého...
EDIT: Btw nedaleko vísky stojí obrovskej strom, fakt velkej (objalo by ho tak 15-30 postav) a byl tam už v době založení té vísky, tak třeba se od toho někdo tady zvládne odpíchnout. ;)
Chtělo by to počeštělej název, ale ne zase vyloženě českej. =)
A ono bychom se kdyžtak obešli i bez počeštělého...
EDIT: Btw nedaleko vísky stojí obrovskej strom, fakt velkej (objalo by ho tak 15-30 postav) a byl tam už v době založení té vísky, tak třeba se od toho někdo tady zvládne odpíchnout. ;)
Stromovka xD
ne hele s tím Poříčím to je čistě klasika a pokud to je rybářská vesnička mně by se to líbilo :) nic složitýho je to příjemný název a jestli existuje tak i zažitej... na nějaký extra hafo nečeský názvy budou větší města ne? =)
ne hele s tím Poříčím to je čistě klasika a pokud to je rybářská vesnička mně by se to líbilo :) nic složitýho je to příjemný název a jestli existuje tak i zažitej... na nějaký extra hafo nečeský názvy budou větší města ne? =)
Lipov nebo Lipany? ale poříčí mě taky napadlo... a nepříjde mi to tak špatný ;)
Danny- Počet příspěvků : 54
Den registrace : 11. 10. 08
Street_cz - Zezačátku tam budou jen 2 exterierový lokačky - to město, který se bude rozrůstat (už to není rybářska vesnička, už to je stavějící se městečko)
Askara / Ascara, Delfer, Elber, Gerion, Arkeria, Nymbyr
Askara / Ascara, Delfer, Elber, Gerion, Arkeria, Nymbyr
no, tak vzhledem k tomu, že to byla ze začátku nicotná rybářská vesnička, by se to Poříčí hodilo.. a jelikož se postupně rozrůstá, možná bych to teda nazval Velké Poříčí :) ale to už není vončo.. nebo Nové Poříčí - nebo se to bude jmenovat jen Poříčí a bude rozděleno na centrum - Staré Poříčí a okolí Nové Poříčí.. a nebo to pojmenujte podle názvu řeky, taky se to tak dělávalo (to můžem pozorovat i na příjmeních - např. Franta Dolejší protože bydlí pod druhým Frantou kterej se jmenuje Hořejší)
Já osobně jsem proti Poříčí, protože třeba Vranov sice existuje, ale Poříčí je sakra profláklé...
BTW Franta Dolejší a Hořejší, to asi nebude podle toho, že se jmenujou podle sebe, protože příjmení maj zděděný. Takovéhle příjmení vzniklo spíš ve stylu, že byly dvě _rodiny_, jedna žila v Horní Lhotě a druhá v Dolní Lhotě. =))
BTW Franta Dolejší a Hořejší, to asi nebude podle toho, že se jmenujou podle sebe, protože příjmení maj zděděný. Takovéhle příjmení vzniklo spíš ve stylu, že byly dvě _rodiny_, jedna žila v Horní Lhotě a druhá v Dolní Lhotě. =))
no me se taky docela dost libi to Poříčí.
a ten Havranov, treba to mohlo byt taky tak ze drive tam byli havrani kteri pak zmizeli a tedka jsou tam radcci xD
a ten Havranov, treba to mohlo byt taky tak ze drive tam byli havrani kteri pak zmizeli a tedka jsou tam radcci xD
Puppy- Počet příspěvků : 728
Věk : 35
Den registrace : 04. 10. 08
s tím příjměním máme oba pravdu a tu moji nemůžeš popřít.. když si zajdeš do městské knihovny, je docela zajímavý si najít jak vzniklo zrovna tvoje příjmení a jelikož jsme měli školní projekt na tomhle založenej (a ze kterýho vycházím) tak je moje teorie správná, ale to je OT
A s tím že je to profláknuté, to vidím jen jako plus, protože si hráči budou myslet že čerpáme trochu z reálného života, takže máme určité základy světa které jsou podložené reálnými fakty a vesměs skloubené s tím, co jsme vymysleli - mně se ta kombinace líbí -> tudíž si ani nemyslím, že by si lhráči mysleli, že jen kopírujeme a krademe jména.. naopak, pokud bude cca (příklad) 10 měst a z toho jedno nebo dvě budou s profláklým jménem, lidi to přijmou jako něco s číms e setkávají ve svém reálném životě a víc si to osvojí.. si myslím :)
A s tím že je to profláknuté, to vidím jen jako plus, protože si hráči budou myslet že čerpáme trochu z reálného života, takže máme určité základy světa které jsou podložené reálnými fakty a vesměs skloubené s tím, co jsme vymysleli - mně se ta kombinace líbí -> tudíž si ani nemyslím, že by si lhráči mysleli, že jen kopírujeme a krademe jména.. naopak, pokud bude cca (příklad) 10 měst a z toho jedno nebo dvě budou s profláklým jménem, lidi to přijmou jako něco s číms e setkávají ve svém reálném životě a víc si to osvojí.. si myslím :)
Moje příjmení, Randák, je od staroslověnského slova Randat, což znamená "bručet". ;) A tvoji verzi s Dolejším/Hořejším nevyvracím, jen bych to určitě nepoužil na NPC, protože ta příjmení vznikla předtím, než jeho současní nositelé, tj. pan Dolejší už vůbec nemusí bydlet dole. ;)
Jesus já tě praštím... já to nechtěl použít na NPC tos vazl kde prosimtě? :D já tím jen podporoval svoje Poříčí :)
Já neříkám, žes to chtěl použít na NPC. To jen nemůžu sám od sebe dodat, že bych to rozhodně neaplikoval do hry? =) Preventivně, kdyby to náhodou někoho napadlo... ;)
já to do hry aplikovat nechtěl :DGran napsal:Já neříkám, žes to chtěl použít na NPC. To jen nemůžu sám od sebe dodat, že bych to rozhodně neaplikoval do hry?
EDIT:
připisuj k tomu EDIT protože pak reaguju na něco cos napsal před tím a není to z toho poznat :)Gran napsal:Preventivně, kdyby to náhodou někoho napadlo... ;)
Naposledy upravil Street_cz dne Sat Feb 13, 2010 4:00 pm, celkově upraveno 1 krát
Moje prijmeni je z ruskeho Rasputin xD
Já vím, že ty ne, omg. xD A připisuju edit, jenže tohle jsem editoval skoro dřív než jsem to odeslal, nevěděl jsem, že tu refreshuješ každejch 5 sekund. ;P
Hele Poříčí, Vranov a Havranov se nám do toho placu moc nehodí a kromě těhlech tu padli jen 3 použitelný návrhy. Nechce někdo vymyslet ještě dva, ať máme nějakou zajímavou anketu? =P
Street_cz napsal:večer se zamyslím
*chláme se na zemi*
Havranov a Vranov jsou názvy pro hřbitov.
S tím poříčím nevím mno...
S tím poříčím nevím mno...
Naposledy upravil Croden dne Sat Feb 13, 2010 4:13 pm, celkově upraveno 1 krát
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 3 z 4
Povolení tohoto fóra: